Złotej recepty na prawidłowo zaprojektowaną kuchnie nie ma, choć jest kilka wytycznych, które należy przestrzegać. Przede wszystkim wysokość szafek , zachowanie trójkąta roboczego.

Rozmieszczenie poszczególnych srzętów zależy już od danego pomieszczenia. Jezeli zależy nam na tym, aby zlew był na wysokości okna należy zapomontować łamaną baterię i pamiętać, że okno bedzie częsciej brudne, niż w przypadku, gdy zlew będzie umieszczony w innym miejscu.

Jeżeli decyduje się na wysoki słupek njlepiej oddzielić lodówkę od wysokiej zabudowy piekarnika i mikrofali. Zdarza się, że nagrzany piekarnik wpływa na prace lodówki.

Co zaś sie tyczy forntów, jak wiadomo jest mnóstwo opcji na rynku. W tym temacie jednak decyzje również należy podejmować rozważnie. Aktualnie białe fronty przestają byc tak modne. Chętniej klienci sięgają po fronty fornirowane.










Brak komentarzy